Sonja

www.sonjagruys.com

Sonja Gruys is oprichtster van en uitvoerend musicus in verschillende ensembles voor oude muziek. Hiertoe behoren de ensembles Baroque Bicolore, Blaes-tuigh, FaSuperLa en Internationaal Collectief Oude Muziek (ICOM). Sonja trad op in de Verenigde Staten, Mexico, Spanje, Tsjechië, Italië en Nederland. Zij gaf concerten op historische locaties zoals het Muiderslot, Huys Dever en Slot Loevesteijn. Zij organiseerde een optreden voor haar barokorkest ICOM in de “auditorio Nacional” te Madrid in samenwerking met het Spaanse kamerkoor van Pamplona. Verder was Sonja te horen tijdens grotere kunst- en kamermuziekfestivals zoals “kamermuziek in ‘t groen”, en  “Boulevard festival”. Ook speelde zij in grotere produkties mee, zoals Monteverdi’s “Orfeo”, de Brandenburgse concerten van Bach

DSCN1024 (olv Jaap ter Linden), en in moderne orkestwerken van G. Kurtág (olv Reinbert de Leeuw).

Sonja studeerde blokfluit aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag en behaalde daar haar masterdiploma. Zij studeerde bij Leo Meilink, Baldrick Deerenberg, Sebastien Marq, Marion Verbruggen, Peter van Heyghen en Reine Marie Verhagen.

Daarna studeerde zij zang bij Marjanne Kweksilber en Frans Huijts en volgde cursussen barokzang in Italië en Spanje. Op dit moment werkt Sonja verder aan de ontwikkeling van haar stem met de hulp van Rita Dams.

Sonja heeft masterclasses en concerten gegeven aan de universiteit van Guanajuato, (Mexico) en ze is als docente verbonden aan de Muziekacademie Den Haag, Dubbelsteyn te Dordrecht en zij is docent blokfluit aan de opleiding “docent muziek” van de Hogeschool Leiden.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s