Hilde

www.hildedewolf.com

Foto: Mariska vd Enden

Biografie

 

Hilde de Wolf sloot in 1990 haar blokfluitstudie aan het Rotterdams Conservatorium af. Ze haalde in 1989 het diploma Docerend Musicus en een jaar later haar Master-diploma (Uitvoerend Musicus).

 Van ‘het Prins Bernhard Fonds’ en ‘de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten’ ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatliche Hochschule in Trossingen, Duitsland.

Met de specialisatie middeleeuwse en eigentijds repertoire voor blokfluit sloot zij in 1994 deze studie af met het diploma: Künstlerische Abschlussprüfung

 Met het Icarus ensemble bestaande uit blokfluit, barokviool, barokcello, luit, klavecimbel/organetto, dat zich specialiseert in de kamermuziek uit de renaissance en barok kwam Hilde in 1993 in de finale van het internationale Van Wassenaer Concours.

Dit zorgde voor succesvolle concerten op: Europese festivals, oude muziek series, IJsland, Amerika (Washington) en een verblijf van drie maanden in Japan voor concerten in het Nagasaki Holland Village. Het Icarus ensemble verzorgde opnamen voor Claves Records, Zwitserland.

 Onder leiding van Kees Boeke en Frans Brüggen en in samenwerking met Accademia Musicale Chigiana te Siena, Italië speelde zij op de première en opnamen van Viadana’s ‘Salmi a Quattro Chori’.

 Als blokfluitiste geeft Hilde vaak concerten met verschillende orkesten en ensembles uit de muziekwereld. Zij gaf concerten op Internationale festivals zoals Settimana Musicale Senese Italië; Nordic Baroque Music Festival Zweden; Festival di Musica Antica Sardinië; Musée des instruments de musique (MIM) Brussel; Internationale Barocktage Stift Melk Oostenrijk; Auditorio Nacional de Música Madrid, Spanje; Eiker Musikkfestival Noorwegen.

 Daarnaast verzorgt zij blokfluit-masterclasses in Nederland en regelmatig in Duitsland (Hinterschmidings Osterwoche für ensemblespiel) en op het conservatorium te Saarbrücken (Saarländisches Blockflötenseminar für Ensemblespiel). Deze zomer keert opnieuw de zomercursus terug: een week musiceren in een prachtige omgeving voor ervaren volwassen spelers. Van 16 juli tot en met 22 juli 2016. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.consort99.nl 

Momenteel is zij vaste blokfluitiste bij het orkest van de Laurenskerk te Rotterdam en Concerto Brabant te ‘s Hertogenbosch.

 Naast blokfluit specialiseert zij zich tevens op de Viola da Gamba. Zij studeerde bij Pauline van Laarhoven. Als gambiste speelde zij werken van Buxtehude, Membra nostri Jesu en Couperin’s Le leçon de ténèbres.

 Hilde heeft een privélespraktijk in Delft maar ook op De VAK, centrum voor de kunsten, Delft. En in de gemeente Pijnacker bij Stichting Muziekonderwijs Pijnacker.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s